Online je hypotheek afsluiten is vaak duurder dan het lijkt

Hypotheekadvies kan duur zijn. Een optie kan zijn om online goedkoop je hypotheek af te sluiten, maar het kan duur voor je uitpakken. De risico’s die een online hypotheek afsluiten met zich meebrengen hebben we voor je op een rijtje gezet. 

Je weet niet genoeg over hypotheken om online je hypotheek af te kunnen sluiten

Een hypotheek afsluiten is niet iets wat je dagelijks doet. Het is lastig om over alle zaken rondom hypotheken op de hoogte te blijven. Welke rente is bijvoorbeeld het laagst op dit moment en bij welke bank kun je deze rente krijgen? Welke voorwaarden stelt de bank en hoe kun je aan deze voorwaarden voldoen? Op welke manier kun je ervoor zorgen dat je maandlasten wat lager zijn met betrekking tot je hypotheek? Allerlei vragen die lastig zijn als je niet in het vak zit. Een financieel adviseur kan je helpen met al jouw persoonlijke vragen en staat je bij in het proces van het aanvragen van een hypotheek. Met behulp van een financieel adviseur krijg je een hypotheek die je nu én straks kunt betalen. 

Online je hypotheek afsluiten lijkt goedkoop, maar wanneer het aankomt op de voorwaarden kan het duur uitpakken.

Je hebt niet genoeg kennis en tijd om door de voorwaarden heen te spitten: dit neemt veel tijd in beslag!

Een hypotheekadviseur is goed in het doorspitten van de voorwaarden van jouw hypotheek. De voorwaarden kunnen per aanbieder erg verschillen. De voorwaarden kunnen een verschil maken of een hypotheek wel of niet bij jou past. Wat zijn bijvoorbeeld de regels rondom het tussentijds aflossen? Hoeveel geld heb je nodig? De voorwaarden moet je goed doorlezen en zien te begrijpen. De voorwaarden worden vaak in vaktaal omschreven, hierdoor snap je meestal niet precies wat er wordt bedoeld. 

Bij Life & Finance controleert een financieel adviseur de voorwaarden voor jou. Zo weet je zeker dat je een hypotheek afsluit die bij jouw situatie past. Het voordeel van het afsluiten van een hypotheek bij Life & Finance: je hypotheek is veel sneller rond. 

Je sluit een verkeerde periode en/of rente af

De hypotheekrentes kun je online vinden, maar welke rente past bij jou en hoelang zet je deze rente vast? Een rente die lager dan 2% is klinkt erg verleidelijk, misschien is het slimmer om een hogere rente voor langere periode vast te zetten. Hoelang je de rente vast moet zetten is afhankelijk van verschillende factoren, in deze blog lees je hier meer over. 

Je mist een goede deal

Keuze uit alle aanbieders

Wanneer je online je hypotheek afsluit, heb je niet altijd inzicht in welke hypotheekaanbieders er worden aangeboden. Het kan zijn dat je bij het bedrijf waar jij jouw hypotheek wilt afsluiten, niet uit alle hypotheekaanbieders kan kiezen. Daardoor kan je een goede deal missen. 

Hogere hypotheekrente kan goedkoper zijn

Wanneer je zelf online een hypotheek afsluit, vergelijk je natuurlijk hypotheekrentes. De kans is dan groot dat je jezelf laat afschrikken door een hypotheek met een hogere hypotheekrente in het begin. Juist dan kan het de moeite lonen om goed verder te lezen omdat je over de gehele looptijd van de hypotheek uiteindelijk goedkoper uit bent dan bij een hypotheek waar je met een lagere rente start. 

Veel online hypotheekmodules geven niet alle informatie die je nodig hebt om een hypotheek af te sluiten.

Online hypotheekadvies biedt niet alle opties

Vooral al je voor de eerste keer een hypotheek afsluit, is het handig als er iemand met je mee kijkt die verstand heeft van hypotheken. Alleen een hypotheek afsluiten is soms niet genoeg. Hoe werkt het met de NHG, welke verzekeringen heb je nodig en hoe kun je extra geld lenen van de bank? Een financieel adviseur kan je helpen bij het onderzoeken van de mogelijkheden die bij jouw situatie aansluiten. 

Kies voor zekerheid en maak gebruik van een financieel adviseur bij het afsluiten van jouw hypotheek.

Sta jij op het punt om een hypotheek af- of over te sluiten en wil je weten welke hypotheek er op jouw situatie van toepassing is? Of heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Mail naar hypotheek@lifefinance.nlof neem telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 0181-621 988. 

Bron: Finzie